събота, 13 ноември 2010 г.

Преди футболния уикенд


Седмица на дербитата ни чака в италианската серия А. Ювентус посреща Рома, Интер и Милан играят в градското дерби на Милано. Третото дерби изправя един срещу друг втория и третия във временното класиране – Лацио и Наполи. Двубои за залагане тази седмица могат да бъдат посочени:
Фиорентина – Чезена  1                           Палермо – Катаня  1

Във Висшата лига на Англия 3 от големите отбори имат трудни гостувания. Манчестър Юнайтед ще трябва да преодолее на „Вила Парк” Астън Вила, които ще са без Стилиян Петров, страдащ от контузия. „Артилеристите” от Арсенал гостуват на „карамелите” Евертън в друг важен за развитието на шампионата сблъсък. Възроденият тим на Ливърпул има също не лека задача да победи Стоук Сити, като гост. От фаворитите Челси приема Съндърланд, а Манчестър Сити е домакин на Бирмингам.

Примера Дивизион в Испания предлага зрелище на „Ноу Камп” със съставите на Барселона и Вилареал. „Каталунците” едва ли ще се примирят със загуба на точки тук и мачът клони към твърда победа на домакините. Реал Мадрид гостува в Хихон на местния Спортинг. Като мач за залагане може да се приема Атлетико Мадрид – Осасуна със знак 1, защото гостите печелят точките си до този момент само като домакин.

Литекс – Локомотив София е дербито в предпоследния кръг за полусезона у нас. Ловчанлии са първи засега, а „железничарите” изостават с 6 точки от тях, като заемат 4-та позиция. ЦСКА, победил в последните си 4 мача в турнирите, приема друг тим, който набра скорост последните мачове – Локомотив от Пловдив. Двата тима се преследват и в класирането – 6-ти и 5-ти. Левски има на пръв поглед леко домакинство срещу Академик. Интересни двубои се чакат на „Овча купел” Славия – Монтана, както и в Бургас Черноморец – Пирин. И двата мача любителите на залозите могат да заложат за домакините. Същото трябва да се направи и за мача на „Тича Черно море – Миньор, където сътресенията в тима на варненци трябва да донесат желания резултат още в мача с „жълто-черните” от Перник.

Няма коментари:

Публикуване на коментар