сряда, 29 декември 2010 г.

Новогодишна веселба с Венци Стефанов и Иван Славков – Батето


Спортът може да бъде и забавен. Това със сигурност е вярно и за две личности, от които в последните години единия се занимава с дейности, свързани с футбола у нас, а другия се отказа от тези дейности. Едно е сигурно - с тях човек може да се смее „до припадък”.
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов е един от най-забавните футболни президенти в България. Понякога думите му трябва да бъдат оставяни без коментар:
 
"С привличането на Фози и Бебето ставаме още по-фотогенични. Имаме си всякакви - и бели, и черни. Въобще - разнообразие."
 
"Съдията е несретник! Най-лошото нещо е да си слуга, когато си слуга и несретник е още по-лошо. Този няма таш*ци! "
 
"Чувам, срещу Грузия пак щяла да играе същата защита. Нищо чудно да ни бият насред София и да станем за т*шак на врабчетата", завърши Стефанов."
 
"Трамвай №5 прави по-малък завой от Антон Генов. Като видя положението и зави в обратна посока. Ограби труда на момчетата. Директно поръчков съдия."
 
„Този тъп съдия е правен от пикня!” (след шампионатната загуба с 1:2 от ЦСКА)
 
„Антон Генов вече ще бърка само в гъза на кравите! Нали е ветеринар, това му е работата!”
 
„Стоя и гледам картата на Европа. Почти не остана място, където Мъри да не е ял бой. Той разширява географията с всеки изминал ден!”
 
„Ти го плюеш, а той си мисли, че дъжд го вали!” (за Станимир Стоилов)
 

Друг „голям” в спорта у нас е вече бившия президент на БФС Иван Славков, който остава в историята с не една и две истории:
 
“Вие що си губите времето с футбол, бе? Какъв хубав Винпром имате с ракия и вино, а си трошите краката с топка. Я да се поправите!” - Иван Славков към футболистите на Поморие.
 
„На мен на този турнир тук най ми харесаха стюардесите.” (по време на турнир за аматьорски футбол; бел.авт. - Славков вероятно има предвид момичетата на “Каменица”, които изпълняваха ролята на мажоретки)
 
“За какво ми е публика, футбол трябва да се играе при закрити врати! Футболът е изкуство!” (20.08.2004)
 
“Догодина в Атина със Здравка (б.р. - Йорданова, олимпийска шампионка по гребане) ще сме в една лодка, но с платна и трябва всички вие да се съберете, за да духате.”
 
“Полицията ще пази някой по пътя да не духне огънчето.” (при преминаването на олимпийския огън за игрите в Атина 2004 през България)
 
"Шампиона по футбол го определям още преди да е почнало първенството, но не го обявявам, за да има интрига." (Иван Славков отговаря на въпрос на тв водещия Николай Бареков) 
 
"На мен ми се ходи в Щатите толкова, колкото на американския посланик в село Лиляче, Врачанско."
 
"Кой ще бъде треньор на националния отбор? Ами мисля да сложа Надежда Михайлова."
 
"Не знам дали ще има терористични атаки в Солт Лейк Сити, от няколко дни не съм се чувал с Осама Бен Ладен"
 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар