понеделник, 24 януари 2011 г.

Интер се “удави”в Удине, мултимилионния Ман Сити с издънка в Бирмингам


Шампионът на Италия, Европа и клубен световен шампион Интер загуби първи двубой под ръководството на треньора си Лепнардо. В 21-вия кръг от Серия А Интер загуби гостуването си на Удинезе с 3:1. „Нерадзурите” започнаха вихрено мача, поведоха с гол на Станкович в 16-тата минута, но още в следващите 6 минути бяха напълно обърнати от домакините, а в крайна сметка и довършени през втората част. Друг италиански гранд – Ювентус продължи с ужасното си представяне през 2011-та година, като завърши 0:0 в Генуа със Сампдория. Рома пък продължи с израстването в класирането след класическо 3:0 над Каляри. Вторите във временното класиране Наполи победиха като гости последния Бари с 0:2 с голове на Кавани и Лавеци. Милан победи с 2:0 на „Сан Сиро” Чезена и продължава да е водач в Серия А.
Класирането след 21-ви кръг:
1. Милан              44т.
2. Наполи             40т.
3. Рома                38т.
4. Лацио              37т.
5. Интер              35т. /с мач по-малко/


В Премиършип Астън Вила изненадващо победи вторите в класирането Манчестър Сити с 1:0 в Бирмингам. Единственото попадение отбеляза последния трансфер на бирмингамци нападателят Дарън Бент. Димитър Бербатов направи страхотен мач и отбеляза хеттрик за победата на неговия Манчестър Юнайтед с 5:0 над Бирмингам на „Олд Трафорд”. С тези си три гола Митко вече е с 17 попадения във Висшата лига и води в голмайсторската листа на първенството с 3 гола преднина пред Карлос Тевес от Манчестър Сити. Ливърпул се „събуди” и записа първа победа в последните си 5 двубоя. „Мърсисайдци” разгромиха с 0:3 Уулвърхемптън като гости. Арсенал продължи да гони Юнайтед на върха в лигата след класика 3:0 над Уигън на „Емирейтс” и първи хеттрик на Робин Ван Перси с екипа на Арсенал. На „Сейнт Джеймсис Парк” в Нюкясъл едноименния тим за малко да победи Тотнъм, но в 90-тата минута на мача Аарън Ленън донесе точка за „шпорите” като оформи крайния изход на 1:1.
Класирането:
1. Ман Юнайтед                     48т. /от 22 мача/
2. Арсенал                             46т. /от 23 мача/
3. Ман Сити                           45т. /от 24 мача/
4. Челси                                38т. /от 22 мача/
5. Тотнъм                              38т. /от 23 мача/

Карим Бензема донесе трудна победа на Реал Мадрид над Майорка в Испания. Равностоен двубой, който в крайна сметка тимът на Моуриньо взе, но и показа че тимът е неспокоен в някои от двубоите си в Примера. Барса нямаше този проблем и лесно преодоля съпротивата на Сантандер на „Ноу Камп”. В луд мач с множество обрати Валенсия надви с 4:3 Малага на „Местая” и продължи да е в топ 4 на класирането. Въпреки че губеха на почивката футболистите на Еспаньол обърнаха като гост Хетафе от 1:0 до 1:3 и държат 5-тата позиция в шампионата. Шестите, Атлетико Мадрид, пак сбъркаха – загуба с 1:0 като гост на Спортинг Хихон. След равенството с Реал Мадрид преди седмица Алмерия вече се отлепи и от последното място в шампионата след победа с 3:2 на свой терен срещу Осасуна. Севиля победи с хеттрик на почти сигурно преминаващия в Ювентус бразилец Луиш Фабиано. Победата бе с 4:1 над Леванте.
Класиране след 20 кръга:
1. Барселона                55т.
2. Реал Мадрид            51т.
3. Валенсия                  40т.
4. Виляреал                 39т. /мач по-малко/     
5. Еспаньол                  37т.

Няма коментари:

Публикуване на коментар