понеделник, 4 април 2011 г.

Милан показа че е шампионски този сезон – 3:0 над Интер, в Испания Реал „стъпа” накриво и спря мега-рекорд на Жозе Моуриньо


Поредният футболен кръг донесе доста страдание на редица от големите европейски клубове в родните им първенства. В Примера Дивизион на Испания Реал Мадрид загуби изненадващо на своя „Сантяго Бернабеу” в Мадрид с 0:1 от Спортинг Хихон. Тази загуба освен, че почти сложи точка на спора кой ще е шампион на страната в полза на конкурента Барселона, така и спря страхотния рекорд на треньора на „белите” Жозе Моуриньо, който нямаше загуба в професията си като домакин в първенствата на Португалия, Англия, Италия и Испания в последните 9 години. Реал бе „плачевен” в първите 45 минути, като не създаде нито една опасност пред вратата на гостите. През втората част влезлия след отсъствие от няколко месеца в игра Гонзало Игуаин, Адебайор, Кедира и Йозил изпуснаха изгодни положения за гол, а в една от малкото си ситуации пред Икер Касиляс хихонци изненадващо поведоха, като за тяхна радост това се оказа и единственото попадение в мача. Барселона пък се справи на негостоприемния „Ел Мадригал” срещу Виляреал, след гол на Жерар Пике във втората част. С този си успех „каталунците” се доближават до следваща титла в Примера, като авансът им пред Реал е 8 точки и вече дербито на „Бернабеу” не е от съществено значение за изхода на титлата.
Класирането след 30 кръга /8 до края/ е:
1. Барселона                81т.                      2. Реал Мадрид            73т.
3. Валенсия                  57т.                      4. Виляреал                  54т.
5. Севиля                     45т.

В Серия А на Италия супер-дербито между Милан и Интер показа кой трябва да е по-напред от двата тима този сезон. Милан разгроми съпротивата на „нераздзурите” с 3:0. Алешандре Пато направи първия си силен мач за сезона и отбеляза 2 гола, а Касано от дузпа в 90-тата минута направи съвсем черна вечерта за бившия треньор на Милан, а сега на Интер Леонардо. В интересен сблъсък в пряка битка за челните места Наполи надделя с 4:3 над Лацио. „Римските орли” победоха с 0:2, после 2:3, но в крайна сметка след блестящ мач на Едисон Кавани неаполитанци съхраниха шансове дори за титлата. След този мач Наполи са на 3 точки от Милан 7 кръга преди края на шампионата. В класирането след 31 кръга /7 до края/:
1. Милан                      65т.                      2. Наполи                     62т.
3. Интер                      60т.                      4. Удинезе                    56т.
5. Лацио                      54т.


В Англия зрителите видяха поредното доказателство, че тази година Манчестър Юнайтед може и да няма изключително добър тим, но амбицията и колектива в тима са на много високо ниво. „Червените дяволи” победиха като гости Уест Хем в Лондон след като губеха с 2:0 след изиграни 45 минути. През второто полувреме тимът на Алекс Фергюсън се „прероди” и с 3 гола на Рууни и 1 на Чичарито не допусна загуба на точки. „Чуковете” бяха повели с 2 гола от дузпи, а едното попадение за гостите също бе от 11 метров наказателен удар. Кръгът за Юнайтед бе много сладък и защото Арсенал направи 0:0 у дома с Блекбърн, Челси се подхлъзна 1:1 в Стоук, Тотнъм направи 0:0 с Уигън, а Ливърпул загуби като гост на Уест Бромич с 2:1. Единствен от преследвачите Манчестър Сити се справи със Съндърланд като го разби с 5:0, като едно от попаденията бе на Карлос Тевес – 19-то през сезона, с което аржентунецът е само на попадение от лидера в голмайсторската листа Димитър Бербатов. Класирането е:
1. Ман Юн                   66т. /31 мача/               2. Арсенал          59т. /30 мача/
3. Ман Сити                 56т. /31 мача/               4. Челси             55т. /30 мача/
5. Тотнъм                   50т. /30 мача/

В нашата А група водачът и шампион Литекс продължава с наказателната си акция по родните терени. Класическо 0:3 като гост на Академик записаха ловчанчии и 10 кръга преди края на сезона водят с 8 точки на Левски. Това бе 13-та поредна победа за Литекс, като тимът на Любослав Пенев изравни рекорда на ЦСКА от преди почти десетилетие, когато Стойчо Младенов изведе до същия брой победи „червените”. В следващия кръг именно Литекс и ЦСКА излизат един срещу друг в Ловеч. Левски победи с 2:0 гостуващия Видима и се укрепи на 2-рата позиция, а ЦСКА надви също с 2:0 Сливен в София след 2 гола на Делев. Драма имаше на Берое – Локо София, където с автогол в 88-мата минута старозагорци взеха 3-те точки. През седмицата ще се изиграят четвъртфиналите от Купата на България, които са:
Литекс – Левски                    ЦСКА – Черно море
Локо Пд – Пирин                    Черноморец – Славия
В класирането след 20 кръга /10 до края/:
1. Литекс             52т.                      2. Левски                    44т.
3. ЦСКА               38т.                      4. Локо София             34т.
5. Локо Пд           34т.

Няма коментари:

Публикуване на коментар