събота, 23 октомври 2010 г.

Дербитата в Европа този уикенд

Тази събота и неделя има много заплетени двубои в европейските клубни първенства. В Англия голямото дерби е между мултимилионния тим на Манчестър Сити и лондонския Арсенал. Двата тима са на 2-ро и 3-то място в Премиершип и ще опитат да вземат на всяка цена трите точки, за да може да доближат лидера в класирането Челси. Очаква се отново срещу Арсенал да се изправи бившия футболист на „артилеристите” Емануел Адебайор, който е силно недолюбван от феновете на лондонския клуб. Карлос Тевес, Давид Силва и компания са в страхотна форма и до момента са единствения тим, нанесъл поражение на Челси. В същото време Арсенал не е в най-добрата си форма, но това най-вероятно се дължеше на факта, че в тима имаше много основни контузени футболисти. За мача на „Сити ъф Манчестър” обаче Тио Уолкот и Франсеск Фабрегас са възстановени и ще могат да играят в двубоя. Все още Ван Перси и Вермаелен са аут от дербито. Като се има предвид слабата форма на защитата на Арсенал, прогнозата ни за мача е победа за Ман Сити.
Мач за залагане: Ливърпул – Блекбърн 1   1.68 коефициент на unibet
Време е Ливърпул да се вдигне.

В Испания дерби мачът е на „Ел Мадригал”, където Виляреал посреща мадридкия Атлетико. Противопоставят се 2-рия и 5-тия в класирането на Примера. Виляреал има 3 мача и толкова победи на своя стадион, докато Атлетико има победа, равенство и загуба при гостуванията си досега. „Жълтата подводница” е в страхотна форма и е лек фаворит за двубоя срещу Форлан и компания. „Дюшекчиите” пък от своя страна се надяват на формата на Кун Агуеро, развихрил се в мача на Атлетико срещу Розенборг за Лига Европа преди няколко дни.
Мач за залог: Валенсия – Майорка  1   1.60 коефициент на unibet

Наполи посреща Милан в Неапол, като при победа ще измести именития си противник от второто място в Серия А. През седмицата неаполитанци имаха много тежък мач с Ливърпул в турнира Лига Европа, където завършиха 0:0. Милан имаше още по-тежко изпитание – гостуване на Реал Мадрид. Загубата с 0:2 със сигурност намалява от самочувствието на „росонерите”. Дербито е трудно предвидимо, но може би Милан е с по-голям шанс за победа.
Мач за залог: Фиорентина – Бари  1    1.72  коефициент на unibet
„Виолетовите” са последни в Италия, но с този състав няма дълго да стоят там. От този мач ще започне походът им нагоре в класирането.

Битката за второто място в Бундеслигата ще срещне тимовете на Леверкузен и Майнц на „Бай Арена”. До момента Майнц е втори с 6 точки пред „аспирините”, които са трети. Очаква се голяма битка на терена, от която ще стане ясно дали Леверкузен са готови да атакуват титлата.

ЦСКА Москва посреща Рубин Казан в непредсказуем двубой от руското първенство. Спечелилият ще заеме второто място в първенството само 5 кръга преди края му. Който и да спечели обаче на този етап е почти непосилно да бъде застигнат лидера Зенит.

У нас дербито е между първия и втория – Левски и Литекс. Мачът е в Ловеч и ще се играе понеделник. „Сините” имаха тежко гостуване през седмицата на Лил във Франция, докато ловчанлии са насочили още от преди седмица мислите си за този двубой. Мачът ще е „на кръв”, разликата между тимовете е три точки в полза на Левски, като при победа на Литекс двата тима се изравняват. Футболистите на Любо Пенев са в подем и на Градския стадион в Ловеч имат 4 победи и едно равенство. Гостуванията на Левски са трудни до момента в шампионата, но в повечето случаи столичани успяват да вземат трите точки. Мачът клони към много голове, но за кого ще са повече можем да разберем единствено като гледаме двубоя.
Мач за залог: Миньор – ЦСКА  2   1.95 коефициент на unibet
С промените в ръководството на „червените” очакваме да започнат и победите в лагера им.

Няма коментари:

Публикуване на коментар