неделя, 24 октомври 2010 г.

Мокра писта, отпадания на водачите, първокласен екшън на състезанието в Корея

Уникално състезание се получи в поредния уикенд с участието на болидите от Формула 1. Гран при на Корея се превърна в атракция, която зрителите едва ли ще забравят скоро време. След обилен дъжд, който забави състезанието с над един час, то реално започна от 13-тата обиколка, тъй като дотогава кола за сигурност водеше колоната. След драматичните атмосферни събития колите на Ред Бул, които бяха започнали от първа редица убедително държаха върха. Но... този път късметът не бе с тях и Уебър отпадна след своя грешка, след като се подхлъзна на един от завоите. За нещастие на Нико Розберг той бе „отнесен” от Ред Бул-а на австралиеца и също отпадна. По-късно злощастието застигна и Себастиян Фетел, чийто двигател се запали и така немецът остана без точки в надпревата. Пилотът на Ферари Фернандо Алонсо бе най-доволния в тази ситуация, защото след отпадането на болидите на Ред Бул, той поведе колоната и в крайна сметка пръв пресече финалната линия. Втори в състезанието завърши Луис Хамилтън, а на почетната стълбичка има и още един представител на Ферари – Фелипе Маса. Седемкратният световен шампион в надпреварата Михаел Шумахер завърши най-напред в тазгодишните си състезания – четвърто място. Полякът Роберт Кубица е пети, а след него се наредиха Лиуци, Баричело, Кобаяши, Хайдфелд и Хулкенберг.

След старта Фернандо Алонсо вече е номер 1 като точковият му актив е 231 точки. Втори на 11 точки разлика е Марк Уебър с Ред Бул, а Луис Хамилтън с Макларън е трети с 210 точки. Последният състезател с шанс за титлата е Себастиян Фетел, който до този момент е събрал 206 точки.
При конструкторите Ред Бул водят с 426 точки, а основните им конкуренти  Макларън и Ферари са съответно с 399 и 374 точки. До края на шампионата има 2 старта. Два старта, в които трябва да се отговори на двата големи въпроса в този спорт – кой отбор е най-добър в надпреварата и кой е най-бързия пилот във Формула 1.

Няма коментари:

Публикуване на коментар