
Самите състезания се проведоха в дисциплините супер-комбинация и слалом в 2 манша. В супер-комбинацията победител стана италианецът Кристоф Инерхофер, който преди седмица на световното първенство спечели 3 медала, а сега доказа че е в топ-форма. Драмата в състезанието бе огромна, тъй като Инерхофер от 11-ти в слалома направи страхотен супер гигантски слалом и изпревари всички с общото си време от 2-те части. Втори на 0.01 секунди завърши Феликс Нойройтер от Германия, като немецът бе втори след слалома. Томас Блонден от Франция също направи страхотен супер гигантски слалом и от 15-ти на слалома се изкачи на 3-та позиция. Следваха 2 от големите имена в спорта – Тед Лигети от САЩ и Ивица Костелич от Хърватска. Именно балканецът е номер 1 по точки до момента през сезона и на 90% ще е новия носител на голямата световна купа в ски-алпийските дисциплини. Българинът Георги Георгиев се нареди 21-ви в класирането и с това спечели точки за световната купа и показа, че 11-тото му място от преди седмица не е случайно и ще можем да разчитаме на качествата на младежа за добри постижения занапред.
В слалома на 27 февруари 2011 година австрийската школа бе над всички в състезанието. Марио Мат бе най-бърз от всички и спечели след като водеше и още след първия манш. Много близо на 0.04 секунди зад него се класира сънародника му Райнфрид Хербс. Жан-Баптист Гранж от Франция също се качи на почетната стълбичка след като завърши трети. Нойройтер от Германия и Яник от Канада допълниха топ 5 в неделния следобед.
В генералното класиране след кръга в Банско Костелич е много пред останалите:
1. Ивица Костелич /Хърватска/ 1294т.
2. Дидие Кюш /Швейцария/ 725т.
3. Аксел Лунд Свиндал /Норвегия/ 713т.
4. Силван Цюрбриген /Швейцария/ 703т.
5. Ромед Бауман /Австрия/ 601т.
До края на сезона има състезания в Кранска гора /Словения/, Квитфил /Норвегия/ и Ланзерхайде /Швейцария/.
За нас, българските фенове на ските, си остава надеждата че и догодина ще имаме старт от световно равнище, равнище което напълно заслужава курорта ни Банско.
Няма коментари:
Публикуване на коментар