четвъртък, 7 април 2011 г.

Феноменално слаб Торес и феноменално добър Дер Саар бутат Ман Юнайтед към полуфинал, Барса смаза Шахтьор и чака 4 пъти “Ел Класико”

Манчестър Юнайтед спечели с 0:1 гостуването си на Челси в първи мач от четвъртфиналната им битка в Шампионската лига по футбол. Очаквано за специалисти и фенове в мача властва тактиката, а в крайна сметка тази избрана от Алекс Фъргюсън се оказа печеливша. Грешките на Карло Анчелоти можеха да се забележат още с показването на стартовите състави, като поредни слаби изяви със синята фланелка направиха Жирков по лявото крило и струващия 58 млн. евро Фернандо Торес, който игра в нападателно дуо с Дидие Дрогба. Малуда и Анелка останаха на пейката за да могат тези двамата за пореден път да се докажат в лоша светлина. Страшно слаб мач за Челси направи и Жозе Босингва, като десен бек, като 90% от отиграванията му бяха трагични. „Червените дяволи” започнаха с Чичарито и Рууни напред, а Бербатов влезе в игра на мястото на мексиканеца в края на двубоя. Уейн Рууни отбеляза единственото попадение в мача още през първата част, но с най-големи заслуги за успеха за кой ли път бе Едвин Ван дер Саар, който отново „заключи” вратата си.

В последните секунди на мача бе особено напечено пред наказателното поле на Манчестър, като Челси имаха основания да претендират за дузпа, която съдията не отсъди. В последвалата нова атака на „сините” Торес симулира също за дузпа, но отнесе жълт картон и за малко да отнесе и боя от Рио Фердинанд, който нямаше никакви проблеми с опазването му. В крайна сметка на „Стамфорд Бридж” Челси загуби, Фергюсън взе своето, но реванша е по-скоро непредсказуем. Шансове – 65:35 за Юнайтед.

В последния четвъртфинал Барселона на Хосеп Гуардиола се „разправи” с Шахтьор Донецк на „Ноу Камп” с 5:1. В изключително открит двубой с множество положения и пред двете врати Барса просто вкара повече положения от противника и е практически в топ 4 на Европа. Иниеста, Алвеш и Пике изведоха Барса до 3:0. След това се стигна до намаляване на резултата, но малко по-късно Кейта със страхотен гол върна 3-те гола аванс на „каталунците”. Шахтьор удари греда, а гол на Меси бе отменен, поради засада. До края Шави се разписа за 5:1 и така украйнците ще трябва да се простят с надеждите си за продължаване в турнира. Пред играчите на Мирча Луческу има реванш в Украйна, но е ясно че зрителите ще гледат Реал – Барса 4 пъти в най-скоро време – мач в Примера Дивизион на 16 април, финал за Купата на Краля на 20 април и евентуално и много вероятно 2 полуфинални двубоя за Шампионската лига на 26/27 април и 3/4 май. Какво повече му трябва на фена на великата игра? Може би финал Юнайтед – Реал/Барса.


Няма коментари:

Публикуване на коментар