петък, 8 април 2011 г.

Купата на България пак ще бъде с изненадващ финал


Четири тима останаха в борбата за Купата на България по футбол след изиграването на четвъртфиналните срещи през седмицата. Един от тимовете на Литекс, Пирин, Славия или ЦСКА ще запълни витрината си с трофея, но преди това трябва да преодолее полуфиналите и след това финалната „схватка”. Изключително интересно ще бъде в мачовете от полуфиналната фаза, където жребия отреди Славия да приеме Пирин в София, а ЦСКА да е домакин на Литекс, също в столицата. Победителите ще бъдат определени в една среща на 20 и 21 април. Вечният талисман на „червените” Димитър Пенев този път изтегли възможно най-лошия жребий за тима си – шампиона Литекс. В другия мач „бели” и „зелени” неочаквано стигнаха дотук, а вече и двата тима могат да се надяват на участие в евро-турнирите, тъй като от него ги делят два двубоя, първия от които с напълно преодолим съперник.
Мачовете през седмицата от четвъртфиналната фаза върнаха доста голяма част от тръпката по стадионите, тъй като 3 от 4-те мача бяха изключително оспорвани, а 4-тия двубой бе „мач на реванша”.
В голямото дерби Литекс преодоля Левски след дузпи в Ловеч. След 1:1 в редовното време и без голове в продълженията „оранжевите” бяха по-хладникръвни в изпълнението на наказателни удари. Звездата Дока изпусна от бялата точка, но малко след него пропуски за „сините” направиха Александър Александров и Исмаил Иса, с което върнаха предимството при ловчанлии. Последната дузпа, отбелязана от Петър Занев, класира Литекс и накара Гриша Ганчев и ловешките фенове за пореден път да са доволни от своите любимци. Интересно покрай срещата бе, че Левски имаше публика, колкото и домакините.
ЦСКА продължи в турнира след 2:0 над варненския Черно море. Мачът бе приет от привържениците на „червените”, като реванш за загубата преди 10-тина дни от „моряците” за първенство във Варна. Голмайсторите на ЦСКА в мача, както и през целия сезон до момента бяха Спас Делев и Маркиньос. През целия двубой, игран на стадион „Васил Левски” ЦСКА почти не даде топката на варненци и заслужено се поздрави с успеха.
„Рулетката” на дузпите реши и друг двубой – Черноморец – Славия в Бургас. Изключително интересен мач, който завърши 3:3 в редовното време, а в продълженията се стигна и до 4:4. В крайна сметка при дузпите „белите” от София ликуваха. Славия 4 пъти догонваше в резултата противника, а в 3-тата минута на продължението към редовното време изравни за 3:3 след абсолютна засада на Божов, който реализира със задна ножица. При гола можеше да се отсъди и опасна игра на нападателя, като кракът му мина на сантиметри от главата на Хайри.
В последния двубой Локомотив Пловдив поднесе изненада на феновете си и отпадна на своя стадион от Пирин Благоевград. След скучна първа част „смърфовете” тръгнаха да печелят мача, поведоха в 48-мата минута чрез Крачунов и пловдивчани очакваха вече следващия съперник. Намиращият се в много добра форма пловдивски тим обаче допусна попадение във вратата си в 73-тата минута. Мачът „вървеше” към продължения, но в 90-тата минута, след като 15 минути натиск на домакините не доведе до нов гол, контраатака на Пирин завърши с победно попадение на резервата Руслан Иванов.
 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар