неделя, 24 октомври 2010 г.

Григор Димитров достигна, но загуби финала в Орлеън


Българинът Григор Димитров продължи до финала похода си в турнира по тенис в Орлеън от веригата „Чалънджър” за над 100 000 евро. За съжаление финалния двубой представителят ни загуби от Никола Маю с 1:2 сета. 6:2, 6:7, 6:7 и първи загубен финал, който бе напълно равностоен, даже в по-голямата част на двубоя българинът бе по-добрия. В крайна сметка обаче психиката на Маю се оказа по-добра и в двата тайбрека във втория и в третия сет французинът взе победата.
На полуфинала нашето 19 годишно момче се „разправи” с 32-рия в световната ранглиста Мишел Йодра. В три сетова драма, Григор спечели след 7:6 (4), 3:6, 7:5.
След тазгодишния подем на българина от понеделник той ще бъде в топ 120 на световния елит в тениса. 6 турнирни титли са притежание на хасковския талант през настоящата 2010-та година. След 3 такива в „Чалънджър” турнирите сега бе моментът за четвърти финал, в който се надявахме отново Димитров да триумфира, но и малшансът попречи. След успехите ни в дамския тенис в последните години, като се започне със сестри Малееви, Сесил Каратанчева и сега Цветана Пиронкова, бе време и при мъжете да имаме представител, на когото „да стискаме” палци в големите битки на тенис кортовете.
 
 
Григор Димитров вече загуби финал при мъжете в кариерата си, но надяваме се че за в бъдеще ще участва в още многобройни битки и финални двубои в турнирите по тенис, които да носят на нацията ни нова спортна слава.

Няма коментари:

Публикуване на коментар