понеделник, 25 октомври 2010 г.

Арсенал разгроми Ман Сити на острова, Виляреал надви Атлетико Мадрид в Испания


“Артилеристите” от Лондон „разстреляха” три пъти мултимилионерите от Манчестър Сити в голямото дерби на острова през уикенда. В грешник се превърна младата надежда на „гражданите” защитника Бойата, който още в 5-тата минута на двубоя получи директен червен картон, след като застигна оставащия сам срещу вратаря нападател на Арсенал Маруан Шамак. Така мачът тотално се „развали” за Сити, които не можаха да намерят себе си в оставащите 85 минути. Насри откри, а в края на полувремето Фабрегас изпусна дузпа, уловена от национала Джо Харт. Второто полувреме Сити вдигна оборотите, но ... получи нови два гола, с което отстъпи второто място в шампионата именно на Арсенал, като двата тима заедно с Манчестър Юнайтед са с по 17 точки. В други интересни двубои Манчестър Юнайтед много трудно се справи със Стоук Сити навън с 1:2, като и двата гола за победата отбеляза новият партньор на Димитър Бербатов в атаката на „червените дяволи” Хавиер Ернандес – Чичарито. Ливърпул най-после взе три точки в мач от Висшата лига след 2:1 срещу Блякбърн. Гол най-после отбеляза и „звездата” на „мърсисайдци” Фернандо Торес. Челси „държи” върха на 5 точки пред останалите след 2:0 на „Стамфорд Бридж” срещу Уулвърхемптън.


В Испания Виляреал победи на своя „Ел Мадригал” гостуващия Атлетико Мадрид с 2:0, след голове на Кани и Роси. По този начин „жълтата подводница” се нареди на второ място в шампионата, на една точка от лидера Реал Мадрид. „Кралският клуб” смаза Сантандер след голово шоу на Кристиано Роналдо, вкарал 4 попадения. Игуаин и Йозил довършиха съперника. Шампионите на Испания Барселона победиха с два гола на Лионел Меси домакините си в този кръг Сарагоса. „Каталунците” също са на точка от лидера Реал, като на 3 точки зад тях остава Валенсия, след изненадваща загуба на своя стадион „Местая” с 1:2.

Серия А предложи скучни битки по терените през уикенда. Юве пак не можа да бие и завърши 0:0 като гост на Болоня. „Бианконерите” изпуснаха и дузпа, чрез Якуинта. Парма и Рома също завършиха 0:0, а Интер и Сампдория си вкараха по един гол. Лацио продължава да води след победа с 2:1 над Каляри у дома. Втори са Интер на 4 точки разлика, но съгражданите им от Милан могат да ги задминат ако в мача си в понеделник победят Наполи в Неапол.
В „А” група дербито на кръга е в понеделник и ще противопостави шампиона и втори преди кръга Литекс и водача в класирането Левски. Мачът е в Ловеч от 21:00 часа. В изиграните мачове ЦСКА най-после показа класа и вкара 4 гола като гост на Миньор за 2:4. Маркиньос за пореден път бе над всички „червени”, вкарал 2 гола. Черноморец се докопа едва до 1:1 като гост на Калиакра, а Локомотив София трудно взе победата над Видима в София – 2:1. Двата тима са твърдо в битката за турнирите, като засега изостават от Левски съответно с 3 точки бургазлии и с 2 – столичните „железничари”. Берое надви с 1:0 Академик и се укрепи в Топ 6 на класирането. Славия е на пето място, но в кръга се „препъна” срещу Сливен у дома – 0:0.

Много изненади имаше в Германия. Байерн и Хамбургер не се победиха в дербито на 9-тия кръг – 0:0. Водачите от Борусия Дортмунд завършиха 1:1 на свой терен с четвъртите Хофенхайм. Дербито между втория и третия в класирането Майнц и Леверкузен, игран на „Бай Арена”, завърши 1:0 за гостите от Майнц. Така след кръга именно Майнц е новият лидер в Бундеслигата с 24 точки, пред Дортмунд 22 и Хановер 16 точки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар