сряда, 24 ноември 2010 г.

Волейболен шок в националния – смениха Пранди с Радо Стойчев


Много за малко време бе решено Силвано Пранди да продължи да води националния ни отбор по волейбол. На среща на ръководните органи договорът на италианецът не бе подновен и бе предложен договор на българския специалист Радостин Стойчев. След поставяне на няколко условия от страна на Стойчев, които федерацията ни прие, му бе предложен договор за дългосрочна работа. В крайна сметка стана факт вече наистина последното решение, което е че новият треньор на националите ни по волейбол се казва Радостин Стойчев.
Радостин Стойчев е роден през 1969-та година в София. След кариера като волейболен състезател той започва треньорска кариера в софийкия Славия, където печели Купата на страната. След 2 сезона като старши-треньор се премества в Русия за да стане помощник-треньор на Динамо Москва. Следват други два сезона в които Динамо взема в единия сезон купата, а във втория става и шампион на Русия. След тези успехи на Стойчев е гласувано доверие да замени старши-треньора на Итас Диатек Тренто през 2007-ма година. От този момент италианския тим започва да „помита” всички отбори, които се изправят срещу него. Във витрината си Итас Диатек Тренто прибавят световната клубна титла по волейбол, два трофея от шампионската лига, две титли в Италия и купа на Италия. Отборът просто е номер 1 в света последните 2 сезона. И това най-вече заради Стойчев.
С думите „Мечтая за олимпийска титла” започва кариерата на Стойчев като национален треньор. Всички български фенове мечтаят с него. Радо ще продължи работата си в Тренто, като ще я съвместява с тази в националния. Стойчев е известен с перфекционизма си в клубния тим. Ръководните фактори във волейбола ни се надяват този професионализъм да се пренесе и в България за мачовете ни за Световната лига и квалификационните турнири за олимпийските игри през 2012-та. Треньорът ще решава всичко около процеса на тренировки, приятелски срещи и контролиране на състезателите си, чрез щаба който в най-скоро време ще бъде изготвен.
 
За край трябва да отдадем заслуженото на бившия наставник Силвано Пранди. С него макар някои слаби резултати отбора показа професионално израстване и завоюва бронз от европейско първенство. Със Стойчев се надяваме обаче да подобрим представянето си на европейско и да завоюваме медал от олимпиада. Дано!
 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар