понеделник, 28 март 2011 г.

Тренто /Италия/ с трета титла поред в Шампионската лига по волейбол

 
Италианският Трентино Бет Клик е новият стар шампион на Европа по волейбол. Шампионите предишните 2 сезона правят трета поредна титла на Стария континет и най-вероятно няма да имат проблеми да завоюват третата си световна клубна титла. Във финалния двубой възпитаниците на българския треньор Радостин Стойчев, който от скоро води и националния ни тим, бяха повече от убедителни срещу съперниците си от Зенит /Казан/. Руснаците взеха само 1 гейм и загубиха с 1:3 от Тренто, след като в по-голямата част на мача просто видно бяха по-слабия тим в залата. До финала, който се игра в Италия, Тренто достигна след 3:0 над Ястържебски /Полша/, а Зенит отстрани Динамо /Москва/ с 3:0. Интересно за руснаците е че по-рано в турнира те мериха сили с българския шампион ЦСКА и загубиха една от двете си срещи срещу българите, макар и в топ състав. В „малкия” финал руския Динамо победи с 3:1 поляците и грабнаха бронзовите отличия от „Final Four”.
Във финалната среща Тренто победи благодарение най-вече на Османи Хуанторена и Матей Казийски, които бяха над всички тази вечер. Първият гейм италианците бяха „приспали” съперника и го оставиха само със 17 точки в края му. Във втория гейм обаче треньорът на руснаците Алекно „вдигна” гарда и Лой Бол, Уилям Приди, Максим Максимов и Сергей Тетюхин показаха класа и взеха гейма на 20, след груби грешки в края на частта на Матей Казийски, който подари няколко точки на съперника, заради слабо посрещане или отиграване в атака. В третата и четвъртата част обаче Матей бе на познатата висота и с мощни атаки в крайна сметка донесе 19 точки за своя тим и стана реализатор номер 1 във финала. Ян Щокър и Османи Хуанторена добавиха по 15 точки, а кубинецът стана и най-полезен играч на финалите. В игра влезе и друг българин в тима на Тренто Цветан Соколов, който отбеляза 2 точки. За руснаците най-добър очаквано бе Максим Максимов, който направи 17 точки, а Сергей Тетюхин добави 9.
 
След поредния успех на Тренто феновете на волейбола в Италия продължават да се прекланят пред българския специалист Радостин Стойчев и невероятния Матей Казийски. Феновете в нашата страна пък са обнадеждени, че новия треньор на националния ни тим ще продължи успехите си и на национално равнище и ще донесе много радост за спортнните привърженици.
 
 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар